Expositie Kunst en Poezie

webshop

Expositie Kunst en Poezie

Met als titel ‘Kunst en Poëzie’ worden van 11 november tot 28 februari 2018 in de Nieuwegeinse bibliotheek ‘De Tweede Verdieping’ schilderijen geëxposeerd van Christa Kruger-Heijdens met gedichten van Azar Tishe.

Tijdens de feestelijke opening van de expositie las Azar Tishe een aantal van haar gedichten voor waarbij zij werd begeleid door gitarist Peter Huijing.

 

Christa Kruger en Azar Tishe ontmoetten elkaar in 2016 tijdens het project ‘Beeldtaal’ in de Nieuwegeinse bibliotheek.

Ondanks hun verschillende achtergrond en geschiedenis was er direct een klik. De kleurrijke abstracte impressies van Christa Kruger, ontstaan door intuïtieve waarneming en beleving van de werkelijkheid, inspireerde schrijver en dichter Azar Tishe direct tot het schrijven van een aangrijpend en actueel verhaal over IS en de vluchtelingenproblematiek.

Voor deze expositie heeft Azar Tishe bij twaalf van de werken van Christa Kruger gedichten geschreven over reizen, liefde en het leven. Bij de officiële opening zullen een aantal gedichten door Azar Tishe worden voorgedragen.

De band tussen beide kunstenaars geeft een extra dimensie aan deze expositie. Azar en Christa stimuleren met deze gezamenlijke expositie van gedichten en schilderijen de fantasie en nemen je mee in hun artistieke wereld van poëzie en kleur.

Christa Kruger-Heijdens ontwikkelde sedert 2001 een toenemende passie voor schilderen. In haar werk heeft in de loop der jaren een ontwikkeling plaats gevonden van figuratief naar abstract.

Azar Tishe is een Koerdisch-Perzische schrijver en dichter. Haar gedichten gaan veelal over liefde, de zoektocht naar jezelf en haar ervaringen als vrouw in een vreemd land. In haar gedichten hoor je de Iraanse dichttradities doorklinken. Azar Tishe publiceerde onlangs haar eerste Nederlandse gedichtenbundel Reiziger.

Één reactie

  1. ghoghnoosmedia schreef:

    goh wat leuk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *