Kleiburg Insight

webshop

Kleiburg Insight

Michiel Wijnbergh woont in de bekende flat Kleiburg in de Bijlmer in Amsterdam. De originele honingraatflat zou gesloopt worden maar werd gered door een consortium dat dacht dat er misschien wel iets beters met de oude bijlmerflat te doen was. Ze kochten de flat voor 1 euro, stripten alle woningen tot op het kale beton, verfraaiden de buitenkant en verkochten de appartementen vervolgens weer als casco aan nieuwe bewoners. Die kregen vier betonen muren, een voor- en achtergevel en aan- en afvoer van water, electriciteit etc.

Michiel kent veel van zijn buren en zag dat er een behoorlijke dosis creativiteit in de flat is gestoken. Dat zou wel een leuke serie interieurfoto’s kunnen opleveren. Azar stond er op dat daar dan ook een mooi boek van gemaakt zou worden.

Inmiddels is het project qua fotografie halverwege. Dat er een boek gaat komen staat vast, want een dezer dagen wordt dat ook hardop gezegd op de tv in de serie Typisch Kleiburg van Vara/BNN. Uiteraard geeft GhoghnoosMedia het boek uit.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *